Home ›› Traprenovatie Met Verlichting

Traprenovatie met verlichting

Het plaatsen van een nieuwe trap kan een flinke investering zijn in zowel tijd als geld. Maar het renoveren van uw trap is al in één dag mogelijk! Zo ook een traprenovatie met verlichting. Hiermee ziet u in het donker precies waar u uw voeten neerzet en wordt er een prachtige sfeer gecreëerd. Kiest u voor een traprenovatie met licht en nieuwe bekleding? Of heeft u andere wensen? Wij zetten alle voordelen van een traprenovatie met verlichting en de soorten trapverlichting voor u op een rij.

traprenovatie met verlichting bruine treden
Neem contact op

Traprenovatie met verlichting - Voordeel #1

Een van de grootste voordelen van een traprenovatie met verlichting is de extra veiligheid die dit met zich meebrengt. Soms kan ‘s avonds de trap gebruiken best spannend zijn. Trapverlichting biedt dan uitkomst. Zo kunt u onder elke trede LED trapverlichting laten plaatsen en wordt de kans op ongelukken een stuk kleiner. Een goede toevoeging hierop zijn bewegingssensoren. Als u deze bij de onderste en bovenste trede laat plaatsen, dan gaat de verlichting automatisch aan als u de trap op- of afloopt.

Een moderne uitstraling - Voordeel #2 

Kiest u voor een traprenovatie met verlichting? Dan geeft u uw trap ook meteen een moderne uitstraling. Voor trapverlichting heeft u de keuze uit verschillende soorten en kleurtemperaturen. Denk bijvoorbeeld aan warmer licht met een meer gele ondertoon of juist kouder licht met een blauwe ondertoon. Laat u adviseren en kies voor de uitstraling die het beste past bij uw interieur. In de meeste gevallen is trapverlichting dimbaar. Tijdens de traprenovatie met verlichting kunt u dan aangeven op welke sterkte u de verlichting het mooiste vindt.

Traprenovatie met verlichting - Voordeel #3

LED verlichting wordt over het algemeen beschouwd als de meest duurzame en energiezuinige lichtsoort. Deze wordt dan ook vaak gebruikt bij een traprenovatie met verlichting. Vaak is er bij LED lampen veel minder elektriciteit nodig voor het opwekken van dezelfde hoeveelheid licht dan bij gloei- of halogeenlampen. Er gaat namelijk een stuk minder verloren aan warmteproductie: 80% tegenover 10%. U levert dus een steentje bij aan een beter milieu én u bespaart fix op de energierekening.

Traprenovatie met verlichting: welke soorten trapverlichting zijn er?

Nu u weet dat LED verlichting het meest geschikt is voor uw traprenovatie met verlichting, is het ook handig om te weten welke vormen van trapverlichting er zijn. Dit zijn onder andere in de wangen, onder de traptreden en in de leuning.

In de wangen
In de wangen betekent dat u de trap aan de zijkant verlicht. Er schijnt dan een klein rond of vierkant lichtje over de trede en u heeft een beter zicht op de leuning. Bovendien geeft dit een chique uitstraling.

Onder de traptreden
Bij licht onder de traptreden worden er LED-strips onder de traptreden ingefreesd. Zo wordt de verlichting netjes weggewerkt. U heeft hierbij een enorme keuze uit kleurmogelijkheden, dimmers en manieren van bediening. Met verlichting onder de traptrede wordt er een groot oppervlak verlicht.

In de leuning
Kiest u voor een een traprenovatie met verlichting, maar wilt u niet (alleen) de traptreden verlichten? Kijk dan eens naar licht voor in de leuning. Zo wordt uw trap nog sfeervoller afgewerkt en kunt u in de avond veilig de trap op.

traprenovatie met verlichting verlichte trap
Neem contact op

Werkwijze van Hisspa Parket

Wenst u een traprenovatie met trapverlichting? Wij van Hisspa Parket bekleden uw trap opnieuw in het door u gekozen hout of laminaat. Ook plaatsen wij nieuwe traptreden, stootborden en zijafwerking over uw huidige (kale) trap. Daarbij is het mogelijk om LED verlichting in de treden te verwerken.

Neem voor meer informatie contact met ons op en bekijk onze eerdere traprenovatieprojecten.

Contact

Scroll naar boven