Parket vloer leggen

Wilt u graag een nieuwe houten vloer? Hisspa Parket heeft veel ervaring met het plaatsen van houten vloeren. Ook op vloerverwarming en vloerkoeling. Het plaatsen van een parket is specialistisch werk dat u met een gerust hart aan Hisspa Parket over kunt laten.

Uitgebreide mogelijkheden

Na het eerste contact bekijken we samen de mogelijkheden voor uw vloer. Wilt u planken of een visgraat. Een tapis of een lamelparket? U heeft een groot scala aan mogelijkheden. Bij ons in de showroom kunt u verschillende voorbeelden zien van legpatronen, selecties en groottes van de planken.

Om u een mooi en goed product te garanderen, werkt Hisspa Parket uitsluitend kwalitatieve houtleveranciers. Vanzelfsprekend ontvangt u vrijblijvend een passende offerte, waarin alle prijzen en werkzaamheden duidelijk omschreven staan.

Neem contact op

Houtsoorten

Voor het leggen van parket en houten vloeren en bij het renoveren van trappen of trapdelen werkt Hisspa Parket met verschillende houtsoorten. Elke houtsoort heeft zijn eigen kleur, structuur, patroon, tekening en uitstraling. Een populaire houtsoort is eiken. Eikenhout is beschikbaar in diverse uitvoeringen, van rustiek tot een hogere selectie, waarbij minder tot geen knoesten zichtbaar zijn en de vloer hierdoor rustiger oogt. Ook worden regelmatig tropisch hardhout en het zachtere grenen of beuken gebruikt.

Verschillende planken

Vroeger waren parketvloeren vaak van massief hout. Tegenwoordig bestaat een parketvloer uit een opbouw van lagen. Dit wordt ook wel een duoplank of lamelparket genoemd. Deze planken zijn stabieler qua werking, waardoor de kans op het ontstaan van kieren lager is. De opbouw is van vurenhout of een multiplexonderlaag. De toplaag kan uitgevoerd worden in het hout van uw keuze. Deze toplaag kan bovendien variëren in dikte. Ook kunt u kiezen voor een tapis-vloer, waarbij een dunnere plank verlijmd wordt op spaanplaat. Deze plank wordt vaak gebruikt bij het leggen van verschillende patronen, zoals het visgraatmotief.

Legwijzen

Voor het leggen van parket zijn diverse legwijzen mogelijk. Hisspa Parket is gespecialiseerd in het leggen van ambachtelijke vloeren. Denk hierbij aan een traditioneel parket in visgraatpatroon. Ook andere patronen zijn mogelijk, zoals hollands patroon, hongaarsepunt en mozaïek. De vloer kan eventueel omrand worden met een band en/of een bies. Afhankelijk van uw wensen en woningtype kan uw parketvloer zwevend of volverlijmd gelegd worden. Tijdens een eerste gesprek geven we advies over de beste variant voor u.

Lijmkeuze

Wanneer u uw vloer volverlijmd wilt laten leggen, beoordeelt Hisspa Parket eerst de ondergrond, om te bepalen of deze geschikt is voor een houten vloer. Wanneer uw vloer verlijmd gelegd moet worden, wordt op basis van deze beoordeling de lijm gekozen. Wij kiezen altijd een lijmsoort die de meeste zekerheid geeft dat de vloer in zijn geheel vast komt te liggen, zodat er geen holle plekken in komen. Deze holle plekken kunnen namelijk voor een ander loopgeluid zorgen. Kortom, er wordt met alles rekening gehouden om het beste resultaat voor u te realiseren.

Afwerking

Alle houten vloeren kunnen behandeld of onbehandeld geleverd worden. Het mooiste resultaat krijgt u wanneer Hisspa Parket de vloer na plaatsing behandelt. Het is ook mogelijk om te kiezen voor parket dat bij de fabrikant reeds ‘beschadigd’ is, zodat de vloer al een verouderde look heeft. U heeft dan zelf minder omkijken meer naar de vloer, wat betreft onderhoud en gebruik.

Neem contact op

Onze showroom bezoeken? Maak dan een afspraak

Wij helpen u graag bij de keuze voor uw nieuwe vloer.

Maak een afspraak

Hisspa Parket

Wilt u meer informatie over ons of over onze producten en diensten neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons bereiken via onderstaande contactgegevens of uw bericht direct versturen via het formulier.

Hisspa Parket
Handelsweg 204
2988 DC Ridderkerk

Plan hier zelf uw showoomafspraak!

» Routeplanner

Telefoon: 06 - 42 36 81 35
E-mail: info@hisspaparket.nl

Contact

Scroll naar boven