Renovatie

Wilt u uw vloer of trap er weer als nieuw uit laten zien? Is uw houten vloer aangetast door waterschade? Of wilt u uw bestaande parketvloer doortrekken naar uw nieuwe aanbouw? Hisspa Parket heeft veel ervaring met het renoveren van houten vloeren en trappen. Goed schuren en opnieuw behandelen van uw vloer is specialistisch werk dat u met een gerust hart aan Hisspa Parket over kunt laten.

Traprenovatie

Als uw houten trap versleten is, kunt u kiezen voor traprenovatie. Er worden dan nieuwe traptreden over uw huidige (kale) trap geplaatst. Hierbij heeft u diverse mogelijkheden qua houtsoort en behandeling. Ook kunnen we een antislipprofiel plaatsen, om het risico op uitglijden te verkleinen. Eikenhout is de meest geschikte houtsoort voor uw trap, omdat dit hout gemakkelijk gekleurd kan worden. Ook kunt u kiezen voor tropisch hout. Dat is harder, maar lastiger te kleuren. Daarnaast is het mogelijk om traptreden in laminaat te kiezen. Hisspa Parket maakt hiervoor gebruik van het merk Trenovo. Na een traprenovatie door Hisspa Parket ziet uw trap er weer als nieuw uit.

Offerte aanvragen

Schuren en behandelen

Als u weer een frisse vloer wilt of wanneer er veel beschadigingen zijn aan uw parketvloer, bieden schuren en opnieuw behandelen uitkomst. Bij het schuren en behandelen van een vloer is het mogelijk om te kiezen uit diverse kleuren en verschillende behandelingen.

Om het beste eindresultaat te krijgen, gebeurt het schuren van uw vloer in drie verschillende stappen. De eerste keer wordt de vloer helemaal kaal geschuurd. De tweede en derde schuurronde zijn bedoeld om de vloer mooi glad te krijgen en te polijsten, zodat de vloer overal dezelfde gladheid heeft.

Vervolgens kunt u een behandeling kiezen voor uw houten vloer. U kunt dezelfde behandeling kiezen als ervoor of een andere behandelmethode, afhankelijk van uw wensen. Er zijn drie behandelmethoden mogelijk.

Olie

Olie is in verschillende kleuren mogelijk en geeft een matte afwerking. Olie trekt in het hout, waardoor de vloer het best tot zijn recht komt. Bovendien maakt olie het mogelijk om oppervlakkige beschadigingen en gebruikerssporen goed weg te werken.

Hisspa Parket kiest altijd voor een tweecomponenten-olie. Deze olie geeft namelijk het beste resultaat: er is geen zuurstof nodig om uit te harden, waardoor de uithardtijd korter is en de vloer minder kwetsbaar wordt.

Hardwaxolie

Hardwax is een combinatie tussen lak en olie en is ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. Bij hardwax kunt u kiezen uit diverse gradaties in glans. Hardwaxolie wordt in twee lagen aangebracht, waardoor er een extra slijtvaste laag ontstaat. Een vloer die behandeld is met hardwaxolie is echter krasgevoeliger dan een geoliede vloer.

Lak

Lak is altijd transparant van kleur en plaatst een beschermlaag op het hout. De voordelen van een behandeling met lak zijn dat de vloer beter beschermd is dan bij olie of hardwaxolie en er minder periodiek onderhoud nodig is. De lak zal in drie lagen worden aangebracht. Het aanbrengen van de lak wordt verdeeld over twee dagen in verband met de droogtijd. Bij beschadigingen aan uw gelakte vloer is het echter niet mogelijk de schade te herstellen en zal de vloer opnieuw geschuurd en gelakt moeten te worden voor een egaal resultaat. Ook bij lak heeft u verschillende keuzes in glansgraad. Bepaalde lakken, zoals Skyltlak, kunnen bovendien een onbehandelde uitstraling geven.

V-groeven, drevelen en voegen

Het schuren van een parketvloer is specialistisch werk. Zo moet bij een planken vloer ook de V-groef geschuurd worden. Bij een traditionele tapis-vloer is het belangrijk om te weten dat na het schuren de spijkertjes zichtbaar kunnen worden. Dat probleem kan Hisspa Parket eenvoudig verhelpen door de spijkers dieper in de vloer te slaan, ook wel drevelen genoemd. Vervolgens voegen wij de vloer in zijn geheel. Om dezelfde kleur als de vloer te krijgen, wordt gebruikgemaakt van de schuurstof van de vloer zelf.

Stofafzuiging

Bent u bang dat uw woning erg stoffig wordt wanneer u besluit uw vloer te laten schuren? De machines van Hisspa Parket zijn voorzien van een goede stofafzuiging, waardoor er slechts minimaal stof vrijkomt. Bovendien zorgen wij er altijd voor dat u zo min mogelijk hinder ondervindt van onze werkzaamheden.

Waterschade

Is uw houten vloer aangetast door water? Bij waterschade kunt u Hisspa Parket inschakelen om de vloer te beoordelen en om advies te geven over renovatiewerkzaamheden. Indien gewenst verzorgt Hisspa Parket het schaderapport ten behoeve van uw verzekering. De kosten die verbonden zijn aan het opstellen van dit rapport worden in mindering gebracht op de kosten voor het renovatiewerk. Hisspa Parket beoordeelt de schade, de houtsoort en de afmetingen van de planken.

Bij het renoveren halen wij het deel dat door vocht beschadigd is uit de vloer. Als het onder de vloer nog nat is, dan moet dat eerst drogen. Wanneer de vloer en de ondergrond helemaal droog zijn, wordt de vloer aangeheeld. Dat betekent dat wij een nieuw stuk hout, van dezelfde houtsoort, vakkundig terugplaatsen. Tot slot wordt de gehele vloer geschuurd en opnieuw behandeld, zodat er nagenoeg niets meer te zien is van de schade.

Houten vloer in aanbouw

Heeft u een aanbouw gerealiseerd aan uw woning en wilt u uw houten vloer doortrekken naar het aangebouwde deel? Hisspa Parket is gespecialiseerd in het aanhelen van uw houten parketvloer. Het resultaat: uw vloer is één geheel. Eerst beoordeelt Hisspa Parket uw bestaande vloer. Het nieuwe hout moet qua houtsoort, selectie en afmeting overeenkomen met de bestaande vloer. Vervolgens wordt uw huidige vloer ingetand, om ervoor te zorgen dat ook de nieuwe planken verspringen. Daarna worden de nieuwe houten planken aangeheeld. Ten slotte wordt de gehele vloer geschuurd en opnieuw behandeld, zodat er nagenoeg geen verschil meer zichtbaar is tussen het oude en het nieuwe deel van uw vloer.

Scroll naar boven