Onderhoud

Uw houten parketvloer is een natuurproduct. Om er goed uit te blijven zien, heeft uw parket periodiek onderhoud nodig. Op welke manier uw vloer ook is afgewerkt (olie, hardwax of lak), uw vloer kunt u aan de vakkundige handen van Hisspa Parket toevertrouwen.

Waarom is onderhoud noodzakelijk?

Door gebruik van uw vloer kan de beschermende laag gaan slijten. Bepaalde middelen waarmee uw vloer is behandeld, kunnen op een gegeven moment uitdrogen, waardoor de bescherming vermindert. Hierdoor ontstaat de kans dat er vocht in het hout dringt. Dit kan donkere plekken en slijtage van de houten vloer tot gevolg hebben. Door uw vloer goed te onderhouden, voorkomt u verdere slijtage. U kunt zelf deze slijtage vertragen door een reinigingsmiddel te gebruiken dat geschikt is voor het product waar uw vloer mee behandeld is. Daarnaast is periodiek onderhoud nodig om het verslijtingsproces te stoppen en de vloer opnieuw bestand te maken tegen vocht.

Neem contact op om uw vloer te laten onderhouden

Olie, hardwax of lak

De meeste houten vloeren zijn geolied of behandeld met hardwax. Beide middelen drogen op den duur uit. Er kunnen dan kleine scheurtjes in de oppervlakte van de vloer ontstaan. Een normale reinigingsbehandeling werkt dan niet meer afdoende om ervoor te zorgen dat er geen vocht in het hout kan komen. Vocht in het hout geeft een donkere kleur. Jaarlijks onderhoud voorkomt dit probleem en zorgt ervoor dat uw vloer goed afgesloten blijft. Ook bij een gelakte vloer is onderhoud belangrijk. Afhankelijk van het gebruik van de vloer moet dan ongeveer één keer in de twee jaar een polish aangebracht worden.

Wat houdt onderhoud door Hisspa Parket precies in?

Uw vloer wordt machinaal gereinigd. Zo wordt ook het vuil verwijderd dat na een reguliere reiniging (dweilen) achterblijft. Hierna brengen wij het door ons geadviseerde onderhoudsproduct zorgvuldig aan. Door de dieptereiniging met de machine wordt het product beter opgenomen, waarna uw vloer weer voor langere tijd beschermd is. Uw vloer moet na het onderhoud enkele uren drogen, voordat u weer over de vloer kunt lopen.

Scroll naar boven