Advies & Verkoop

Een parketvloer, een laminaatvloer of traprenovatie? Of het nu gaat om de manier van leggen, de combinatie met de ondervloer of de afwerking: in een eerste adviesgesprek bespreekt Hisspa Parket alles met u.

Uitgebreide mogelijkheden

Na het eerste contact bekijken we samen de mogelijkheden voor uw vloer of trap. U heeft een groot scala aan opties en uitvoeringen. We bekijken verschillende stalen en op afspraak kunt u in onze showroom onder andere verschillende houtsoorten, grotere showboarden en verschillende behandelmogelijkheden van de vloer bekijken. Om u een mooi en goed product te garanderen, werkt Hisspa Parket uitsluitend met vaste leveranciers, die allemaal een hoge kwaliteitsstandaard hebben. Vanzelfsprekend ontvangt u vrijblijvend een passende offerte, waarin alle prijzen en werkzaamheden duidelijk omschreven staan.

Offerte aanvragen

Houtsoorten

Voor het leggen van parket en houten vloeren en bij het renoveren van trappen of trapdelen werkt Hisspa Parket met verschillende houtsoorten. Elke houtsoort heeft zijn eigen kleur, structuur, patroon, tekening en uitstraling. Een populaire houtsoort is eiken. Eikenhout is beschikbaar in diverse uitvoeringen, van rustiek tot een hogere selectie, waarbij minder tot geen knoesten zichtbaar zijn en de vloer hierdoor rustiger oogt. Ook worden regelmatig tropisch hardhout en het zachtere grenen of beuken gebruikt.

Verschillende planken

Vroeger waren parketvloeren vaak van massief hout. Tegenwoordig bestaat een parketvloer uit een opbouw van lagen. Dit wordt ook wel een duoplank of lamelparket genoemd. Deze planken zijn stabieler qua werking, waardoor de kans op het ontstaan van kieren lager is. De opbouw is van vurenhout of een multiplexonderlaag. De toplaag kan uitgevoerd worden in het hout van uw keuze. Deze toplaag kan bovendien variëren in dikte. Ook kunt u kiezen voor een tapis-vloer, waarbij een dunnere plank verlijmd wordt op spaanplaat. Deze plank wordt vaak gebruikt bij het leggen van verschillende patronen, zoals het visgraatmotief.

Legwijzen

Voor het leggen van parket zijn diverse legwijzen mogelijk. Hisspa Parket is gespecialiseerd in het leggen van ambachtelijke vloeren. Denk hierbij aan een traditioneel parket in visgraatpatroon. Ook andere patronen zijn mogelijk, zoals hollands patroon, hongaarsepunt en mozaïek. De vloer kan eventueel omrand worden met een band en/of een bies. Afhankelijk van uw wensen en woningtype kan uw parketvloer zwevend of volverlijmd gelegd worden. Tijdens een eerste gesprek geven we advies over de beste variant voor u.

Lijmkeuze

Wanneer u uw vloer volverlijmd wilt laten leggen, beoordeelt Hisspa Parket eerst de ondergrond, om te bepalen of deze geschikt is voor een houten vloer. Wanneer uw vloer verlijmd gelegd moet worden, wordt op basis van deze beoordeling de lijm gekozen. Wij kiezen altijd een lijmsoort die de meeste zekerheid geeft dat de vloer in zijn geheel vast komt te liggen, zodat er geen holle plekken in komen. Deze holle plekken kunnen namelijk voor een ander loopgeluid zorgen. Kortom, er wordt met alles rekening gehouden om het beste resultaat voor u te realiseren.

Afwerking

Alle houten vloeren kunnen behandeld of onbehandeld geleverd worden. Het mooiste resultaat krijgt u wanneer Hisspa Parket de vloer na plaatsing behandelt. Het is ook mogelijk om te kiezen voor parket dat bij de fabrikant reeds ‘beschadigd’ is, zodat de vloer al een verouderde look heeft. U heeft dan zelf minder omkijken meer naar de vloer, wat betreft onderhoud en gebruik.

Vraag ons om deskundig advies
Scroll naar boven