• Contact-3.jpg
  • Contact-2.jpg
  • Contact-1.jpg

« Terug

De natuurlijke uitstraling van hout behouden met SKYLT

hisspa-parke-skylt-invisible-lak

Houdt u van een onbehandelde, natuurlijke look? De stijl die we regelmatig zien in Scandinavische interieurs? Dan is SKYLT lak wellicht een oplossing voor u. Als u deze lak op uw vloer laat aanbrengen, behoudt het hout de authentieke uitstraling die ontstaat na het schuren. En tegelijkertijd is uw vloer uitstekend beschermd.

Wat is SKYLT lak?

Hisspa Parket gebruikt SKYLT lak regelmatig voor het behandelen van houten vloeren. De lak is op bijna alle houtsoorten toepasbaar. Ook op donkere houtsoorten zoals Afzelia. Dankzij de lak is uw vloer beschermd tegen vloeistoffen, slijtage, vuil, schoenstrepen, krassen en vlekken. Daarbij is het een tweecomponenten lak. Dit houdt in dat het een sterkere lak is dan andere componenten lakken. De vloer is hierdoor extra beschermd. Geschuurd of onbehandeld hout is altijd lichter dan behandeld hout. SKYLT lak zorgt ervoor dat de kleur van het pas geschuurde parket blijft behouden blijft, doordat het product onzichtbaar is en niet glimt. Uw vloer krijgt dus een matte, droge look. Verder bevat de lak een UV-protector die vergeling voorkomt. Met SKYLT kunnen we de vloer ook een geoliede uitstraling geven met de voordelen van een gelakte vloer. We brengen dan een speciale laag aan met een kleurpigment. Hierna brengen we de andere SKYLT laklagen aan die zorgen voor het ontstaan van de SKYLT uitstraling en bescherming. Het kleuren van het parket is toepasbaar op lichte houtsoorten, zoals eiken.

"SKYLT lak geeft uw vloer een natuurlijke uitstraling"

SKYLT lak aanbrengen

SKYLT lak aanbrengen vraagt een specialistische vaardigheid. Er komt veel bij kijken. Zo dient u de vloer eerst op de juiste manier te schuren als voorbereiding. Verder hebt u de lak zelf, een verharder, een lakbak, een lakstok, een lakroller en een kwast voor de randen en hoeken nodig. Het is belangrijk dat u nat op nat lakt, zorgt voor egaliteit en de juiste productvolgorde aanhoudt. Als de eerste laklaag is gezet wacht u drie tot vier uur voor u de tweede laklaag kunt zetten. Daarna polijst u de vloer om opgekomen houtvezel af te toppen.

Neem contact met ons op

Advies voor reinigen en onderhoud

Juist onderhoud zorgt dat u langer van uw vloer kunt genieten. Na het lakken kunt u de vloer na 24 uur betreden op sokken. Het uitharden van de lak duurt drie dagen. Om beschadigingen of glansstrepen in de lak te voorkomen is het belangrijk dat u de vloer zoveel mogelijk ontziet. Daarom raden we u aan de vloer de eerste twee weken alleen droog te reinigen. Na deze periode is de lak helemaal doorgehard en kunt u de vloer dweilen. Op dat moment kunt u ook uw vloerkleden weer neerleggen. Verder raden we u aan uw vloer te onderhouden met SKYLT Conditioner. Dit is een geconcentreerde reiniger voor vloeren die zijn behandeld met SKYLT. U voegt dit product toe aan uw dweilwater. Dankzij de conditioner blijft uw vloer langer een matte look houden.

Hulp nodig?

Wilt u SKYLT lak laten aanbrengen door een specialistische partij? Hisspa Parket is u graag van dienst. Als u ons inschakelt weet u zeker dat de lak op de juiste manier wordt aangebracht. Neem vooral contact op. We helpen u graag.

« Terug

Scroll naar boven