• Contact-3.jpg
  • Contact-2.jpg
  • Contact-1.jpg

« Terug

Parket en vloerverkoeling: gaat dat samen?

hisspaparket-parket-en-vloerverkoeling

Tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker voor een combinatie van vloerverwarming en vloerkoeling. Zeker tijdens de zomer is vloerkoeling prettig. De ruimte waarin u zich bevindt krijgt dan een aangename temperatuur. Vloerkoeling kan echter niet samen met iedere houtsoort en er zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij parket en vloerkoeling. Deze informatie leest u in dit blog.

Wat is vloerkoeling?

Bij vloerkoeling stroomt er koel water in plaats van warm water door de leidingen van het klimaatsysteem onder de vloer. Hierdoor wordt de vloerconstructie koel en deze koelte verspreidt zich door de rest van de ruimte.

Waar moet u op letten bij vloerkoeling?

Bij parket is het verstandig voor vloerkoeling te gaan met een minimale temperatuur van 18 graden Celsius. Er bestaat ook vloerkoeling van 15 graden Celsius, maar deze is niet geschikt voor onder parket omdat het dauwpunt dan wordt bereikt. Dit wil zeggen dat de luchtvochtigheid hoger is dan de maximale hoeveelheid waterdamp die de lucht kan hebben bij de betreffende temperatuur. Hierdoor kan condensvorming ontstaan. Eventueel kunt u condensbewaking toepassen om condensvorming te voorkomen. Hierbij wordt doorgaans een sensor op het koudste deel van de installatie geplaatst. Deze schakelt de vloerkoeling meteen uit als er sprake is van condensvorming.

Tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker voor een combinatie van vloerverwarming en vloerkoeling

Welk parket is geschikt voor vloerkoeling?

Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor vloerkoeling. Sommige houten vloeren zijn gevoelig voor temperatuurwisselingen en veranderingen van het luchtvochtigheidspercentage. Hierdoor kan de vloer beschadigd raken. We raden u daarom aan voor een houten vloer te gaan die hier goed tegen bestand is. Doorgaans is eikenhout geschikt, deze houtsoort is zeer stabiel bij temperatuurwisselingen. Hisspa Parket kan u adviseren welke houten vloeren nog meer geschikt zijn voor uw vloerkoeling.

Vloerkoeling aanleggen in combinatie met vloerrenovatie?

Wilt u op dit moment vloerkoeling aanleggen? Dan kunt u ons benaderen voor de renovatie van uw houten vloer. Uw vloer is de afgelopen jaren waarschijnlijk uit gaan zetten door de hoge luchtvochtigheid en van kleur veranderd door de zon. De zomer is bij uitstek dé periode voor vloerrenovatie. Dankzij het mooie weer kunt u uw meubels gemakkelijk buiten zetten, wat een hoop tijd en moeite scheelt. Bij Hisspa Parket zijn we gespecialiseerd in het leggen van parket op vloerkoeling. We zijn u graag van dienst!

« Terug

Scroll naar boven