• Contact-3.jpg
  • Contact-2.jpg
  • Contact-1.jpg

« Terug

Is schade aan uw vloer verzekerd?

IMG_4472.jpg

Als er sprake is van gevolgschade aan uw vloer wordt dit verzekerd. Gevolgschade is indirecte schade. HisspaParket helpt u bij het opstellen van een schaderapport en het herstellen van uw vloer. Wij beschikken over de juiste kennis en kunde om u te helpen. Al meer dan 10 jaar hebben we vele vloeren naar grote tevredenheid hersteld. Wij kunnen uiteenlopende materiaalsoorten behandelen: van gelaagd parket en lamelparket tot bamboe en massief eiken.

De volgende gevolgschade wordt regelmatig bij ons gemeld:

  • Waterschade door een kapotte vaatwasser, gesprongen leiding of kapotte wasmachine. Bij laminaat is waterschade te herkennen aan een opgebolde vloer of opgezwollen naden, doordat de planken vervormen. Bij langdurige waterschade verkleurt het parket.
  • Brandschade door vonken uit de openhaard, een omgevallen kaars of een brand. Bij zowel parket als laminaat is dit te herkennen aan zwarte brandplekken.  
  • Butsen, deuken of beschadigingen doordat er een zwaar voorwerp op de vloer is gevallen.

Schaderapport verzekering

We vinden het belangrijk om u zoveel mogelijk te ontzorgen. Daarom stellen we een schaderapport voor u op. De kosten die verbonden zijn aan het opstellen van dit rapport brengen we in vermindering op de kosten van onze herstelwerkzaamheden. De situatie is immers al vervelend genoeg voor u.

In de meeste gevallen kunnen we de schade herstellen. Maar in sommige gevallen is de vloer zo beschadigd dat hij niet meer te redden is. In dat geval nemen we dit op in het schaderapport aan de verzekeraar. Het is de bedoeling dat u zelf het schaderapport indient en dat u na goedkeuring de werkzaamheden met ons afstemt.  

Onder welke verzekering valt mijn parketvloer?

Een parketvloer valt niet altijd onder de opstalverzekering. Het type verzekering is afhankelijk van hoe het parket gelegd is. Wanneer parket aan de ondervloer is gelijmd, geschroefd of gespijkerd valt schade aan het parket onder de opstalverzekering. Wanneer het parket zwevend gelegd is en dus uit de woning verwijderd kan worden, valt de schade onder de inboedelverzekering. Dit is ook het geval bij laminaat.

Schadeherstel van uw vloer

Wij streven ernaar dat alleen het beschadigde deel van het parket wordt verwijderd. Vervolgens zullen we de vloer aanhelen met nieuw parket. Het komt weinig voor dat we het hele parket moeten vervangen. Na het herstellen van het beschadigde deel schuren en behandelen we immers de hele vloer. Het verschil tussen het oude en het nieuwe parket is dan niet meer zichtbaar. Bij laminaat moeten we wel vaak de gehele vloer vervangen, omdat het huidige laminaat niet meer in dezelfde kleur verkrijgbaar is.

Bij waterschade verwijderen we eerst het schadedeel zodat de ondervloer kan drogen. Het kan zijn dat u door opbolling de deuren niet meer kunt gebruiken. Nadat we het schadedeel hebben verwijderd is dit wel weer mogelijk. Als we de vochtigheid van de vloer hebben gecontroleerd, zullen we de herstelwerkzaamheden 1 tot 2 weken later uitvoeren.

Naast schadeherstel van vloeren zijn we gespecialiseerd in het herstel van trappen. Als een deel van uw trap aan gevolgschade onderhevig is, zullen we overzettreden vervangen en afwerken met dezelfde behandeling als de rest van de trap.

Herstelwerkzaamheden die niet worden verzekerd

In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij slijtage, wordt het schadeherstel van uw vloer niet verzekerd. U kunt dan nog steeds bij ons terecht. Wij komen graag bij u langs om te inventariseren hoe we uw vloer zo goed mogelijk kunnen herstellen.

Heeft u op dit moment een beschadigde vloer? Neem vooral contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. We helpen u graag. U kunt ons bereiken per telefoon 06 - 42 36 81 35, e-mail info@hisspaparket.nl of via het contactformulier.

 trappe

« Terug

Scroll naar boven