• Contact-3.jpg
  • Contact-2.jpg
  • Contact-1.jpg

« Terug

5 redenen om voor een vloer van reclaimed wood te kiezen

reclaimed-wood-sfeer.jpg

Reclaimed wood, ofwel teruggewonnen hout, is de laatste jaren een echte trend geworden. In interieurs zie je het overal terugkomen. Ook vloeren van reclaimed wood zijn steeds populairder. Bij HisspaParket mogen we regelmatig een vloer van reclaimed wood aanleggen in de huizen van onze klanten. In dit blog bespreken we 5 redenen waarom u zou kunnen kiezen voor een vloer van reclaimed wood.

1. Hergebruikt hout is duurzaam

Het begrip duurzaamheid is bijna niet meer weg te denken uit het dagelijkse vocabulaire. Veel mensen hechten waarde aan een duurzame, groene levensstijl en daar past een vloer van reclaimed wood perfect bij. Het hout is afkomstig uit alle hoeken van de samenleving: fabrieken, schuren, schepen, warenhuizen, en ga zo maar door. Dit hout is bewerkt zodat het gebruikt kan worden om een nieuwe vloer te leggen. Door hout te hergebruiken gaat het niet naar de afvalverwerking en hoeven minder bomen gekapt te worden. Een duurzamere vloer bestaat er bijna niet!

2. Het prachtige, unieke karakter van het hout

De oneffenheden, de verschillende patronen, de diversiteit aan kleuren: een vloer van reclaimed wood ademt historie uit. Elke vloer die we aanleggen is stijlvol en indrukwekkend. Bovendien heeft iedere reclaimed wood vloer zijn eigen, unieke karakter. U zult dus nooit dezelfde vloer ergens anders aantreffen.

"Een duurzamere vloer dan een van reclaimed wood bestaat bijna niet!"

3. Vlekken vallen minder op

Heeft u per ongeluk gemorst? Bij reclaimed wood is dat geen probleem. Doordat de vloer zo’n gevarieerd patroon heeft vallen nieuwe vlekken vrijwel niet op. U kunt dus met een gerust hart kinderen laten spelen op de vloer of een gezellig feestje houden waarbij een hoop gegeten en gedronken wordt.

4. Het hout is vormvast

Veel vloeren verkleuren door het zonlicht of reageren op luchtvochtigheid. Bij een vloer van reclaimed wood is dat niet het geval. Het hout van deze vloer is al zo oud dat het is uitgewerkt. Invloeden van buitenaf hebben daardoor nagenoeg geen effect op de uitstraling van de vloer. De planken zijn ‘vormvast’.

Neem contact met ons op

5. Gemakkelijk in onderhoud

Schuren, waxen, lakken: bij een vloer van reclaimed wood is dat allemaal niet nodig. Doordat de vloer vormvast is en dus een stuk minder kwetsbaar, is het geen noodzaak hem periodiek een grote onderhoudsbeurt te geven. Wel is het van belang hem net zoals elke andere vloer te reinigen. Zo kunt u hem bijvoorbeeld inzepen. Zeep zorgt ervoor dat vuil wordt ingekapseld en wordt opgenomen bij de volgende dweilbeurt.

Vloer van reclaimed wood leggen

Hoewel een vloer van reclaimed wood vele voordelen heeft, is de aanleg iets ingewikkelder dan bij een vloer van jong hout. De planken geven minder mee en verschillen van maat en dikte. Om ze netjes in patroon te houden is er dus een juiste legtechniek nodig. Verder is het belangrijk de knoesten te stoppen, zodat er een gesloten vloer ontstaat. Hisspa Parket is specialist in het aanleggen van dergelijke vloeren. Neem vooral contact met ons op als u hulp nodig heeft bij het plaatsen van uw mooie, reclaimed wood vloer.

Paul Hissink

« Terug

Scroll naar boven