• Contact-3.jpg
  • Contact-2.jpg
  • Contact-1.jpg

« Terug

Traprenovatie: duurzaam en mooi

Renovatie-8

We maken iedere dag gebruik van de trap. Doordat we dit onderdeel van ons huis zo intensief gebruiken is het aan slijtage onderhevig. Krassen in het hout en een versleten vloerbedekking dragen op een negatieve manier bij aan de uitstraling van uw woning. Gelukkig is hier wat aan te doen: traprenovatie. Door op de juiste manier te renoveren, wordt uw trap weer een stijlvol element in uw woning en kunt u hem jarenlang zorgeloos gebruiken. In dit blog bespreek ik 2 traprenovatieprojecten die ik onlangs heb uitgevoerd. Een in Delft en een in Portugaal. Beiden verschillende projecten, zodat u een beeld krijgt van de mogelijkheden.

Traprenovatie Delft en Poortugaal

Mijn klant in Delft liet zijn gehele woning renoveren en wilde ook de trap hierin meenemen. Met als doel dat deze naadloos zou aansluiten bij de nieuwe stijl van de woning. De klant in Poortugaal wilde een onderhoudsvriendelijke trap. Er zat namelijk vloerbedekking op en deze was behoorlijk versleten. Hij besloot zelf de vloerbedekking te verwijderen, maar hierdoor beschadigde de trap. Vervolgens schuurde en schilderde hij hem, maar het resultaat was niet naar zijn zin. Hij vroeg aan mij de trap opnieuw met hout te bekleden.

De werkwijze

Hoe ga ik te werk? Allereerst is het belangrijk om de trappen op te meten, zo weet ik welke maat treden ik moet bestellen. Ik onderzoek ook of er andere aanpassingen nodig zijn om de trap mooi af te kunnen werken. Op de dag van plaatsing meet ik met een trapspin de trede. Het meetresultaat teken ik af op de overzettrede, die ik vervolgens op maat zaag.

Lijmen en afkitten

Als ik alle treden op maat heb gezaagd, zaag ik ook de stootborden op maat. Vervolgens verlijm ik de nieuwe onderdelen in 1 keer aan de bestaande trap. Als de lijm na ongeveer 3 uur is uitgehard, kit ik de trap indien gewenst af. Daarna bespreek ik met de klant of het resultaat naar wens is en geef ik advies over het onderhoud van de trap.

Werkwijze traprenovatie Delft

In Delft is gekozen voor eiken overzettreden, wat de meest gangbare oplossing is. De neuslat zit hierbij al aan de trede bevestigd. De klant wilde ook een antislipprofiel op de treden om de kans op uitglijden te verkleinen. De overzettreden waren al voorbehandeld met olie, zo kon ik na het bekleden de trap direct afkitten.

Neem contact met ons op


De situatie voor en na de traprenovatie in Delft.

Werkwijze traprenovatie Poortugaal

In Poortugaal is gekozen voor eiken vloerplanken. Zowel de treden als de neuslatten heb ik op maat gemaakt, omdat de onderste trede rond is. Zo kon ik alles in de zelfde stijl bekleden. Omdat ik losse planken heb gebruikt, moest ik deze na het plaatsen schuren en oliën. Na het drogen van de olie heb ik de treden afgekit.

  
Schuren, oliën en afkitten.

  
De situatie voor en na de traprenovatie in Poortugaal.

Onderhoud

Beide klanten hebben gekozen geolied eikenhout. Dit past goed bij de stijl van hun interieur en het geeft een authentiek loopgeluid. Wel moeten de trappen jaarlijks worden onderhouden met een speciaal product. Wilt u een onderhoudsvriendelijkere trap? Dan kunt u kiezen voor laminaat. Dit materiaal heeft naast reguliere reiniging geen onderhoud nodig. Voor laminaat raad ik u het merk MexForm aan. De traptreden van dit merk hebben een harde toplaag, waardoor er minder kans is op beschadigingen.

Neem contact met ons op

Meer weten?

Wilt u meer weten over traprenovatie? Neem dan vooral contact met mij op. Ik geef u graag deskundig advies. U kunt me bereiken per telefoon, per e-mail of via het invulformulier op de website.

Paul Hissink

« Terug

Scroll naar boven