• Contact-3.jpg
  • Contact-2.jpg
  • Contact-1.jpg

« Terug

Kan ik zelf mijn houten vloer schuren?

Renovatie-2

Houten vloeren zijn onderhevig aan slijtage. Lopen op hoge hakken, spelende kinderen, het verschuiven van meubels, scherpe nagels van huisdieren, het per ongeluk laten vallen van glazen: deze dagelijkse praktijken komen allemaal niet ten goede aan de vloerkwaliteit. Na een aantal jaar zit uw houten vloer vol met donkere plekken, doffe vlekken, oneffenheden, krassen en scheuren. Het is tijd voor een flinke schuurbeurt!

Houten vloer schuren

Door uw houten vloer te schuren en een speciale behandeling te geven ziet deze er weer fris of zelfs als nieuw uit. U kunt er natuurlijk voor kiezen dit zelf te doen. Maar het is ook mogelijk uw schuurwerk uit te besteden aan een partij die zeer deskundig te werk gaat. In dit blog zullen wij u tips geven hoe u het beste kunt schuren en wat de voordelen ervan zijn wanneer u dit aan Hisspa overlaat.

"Een goede voorbereiding is het halve werk."

De voorbereiding

Gaat u zelf uw houten vloer schuren? Dan is een goede voorbereiding uiterst belangrijk. Informeer bij een betrouwbare bouwmarkt welke schuurmachine u het beste kunt gebruiken en hoe u deze moet afstellen. Als u weer thuis bent zet u de meubels opzij en controleert u de vloer op uitstekende voorwerpen zoals spijkers. Bescherm voordat u gaat schuren uw ogen en uw mond tegen het stof.

Drie rondes

Als eerste schuurt u de vloer helemaal kaal. Hierbij kunt u een grovere kwaliteit schuurkorrels gebruiken. Let op dat u de schuurmachine nooit draaiend stil laat staan, anders beschadigt u het hout. Bij de tweede en derde schuurronde gebruikt u middelgrof en fijn schuurpapier, waarmee u in de lengterichting schuurt. Zo wordt uw vloer egaal en krijgt hij overal dezelfde gladheid. Dat is erg belangrijk als u uw vloer gaat behandelen met olie, hardwaxolie of lak.

Kanten schuren

Met een vloerschuurmachine komt u niet goed bij de kanten van de vloer. Hiervoor gebruikt u een ander type schuurmachine. De randen kunt u ook in 3 rondes schuren. De eerste keer met een grof schuurpapier en de tweede keer met een fijner schuurpapier. De laatste keer gebruikt u een excentrische schuurmachine die de ontstane krassen weer wegschuurt. Wanneer er radiatoren hangen is hier ook een aparte schuurmachine voor op de markt. Laat u hierover informeren bij een betrouwbare bouwmarkt.

Neem contact met ons op

Veel stof

Na het schuren is het van belang de vloer schoon en vetvrij te maken. Tijdens het schuren komt er namelijk veel stof vrij en kan de vloer behoorlijk vies worden. Gebruik bij het reinigen van de vloer een fijne bezem of geschikte stofzuiger. Het beste is om tijdens het schuren de schuurmachine op een speciale stofzuiger aan te sluiten. Deze vangt direct het fijne stof op.

Schuren uitbesteden

Zoals u wellicht heeft opgemerkt, kost het schuren van een vloer veel moeite en tijd. De kans bestaat dat u schuursporen blijft zien wanneer de vloer wordt behandeld. Bovendien is het zwaar lichamelijk werk, zeker wanneer u onervaren bent. U kunt last van uw rug, knieën en nek krijgen. Als u ervoor kiest uw schuurwerk door ons te laten doen, weet u zeker dat u een beter eindresultaat krijgt. Wij hebben al ruim 10 jaar ervaring en schuren uw houten vloer met echt vakmanschap: snel, nauwkeurig en nagenoeg stofvrij.

Neem contact met ons op

Contact opnemen

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Wanneer u contact met ons opneemt vertellen wij u graag alles over onze manier van werken. Ook komen we graag bij u langs om uw wensten te bespreken en te kijken wat mogelijk is.  

Paul Hissink

« Terug

Scroll naar boven