• Contact-3.jpg
  • Contact-2.jpg
  • Contact-1.jpg

« Terug

Vloerentrends van het moment

vloerentrends.jpg

Nu de herfst in volle gang is en de buitenwereld transformeert, is het ook het perfecte moment voor een verandering in het interieur. Zo kan een nieuwe vloer al een groot verschil maken. Weet u nog niet precies wat te kiezen of bent u gewoon benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op dit gebied? Hisspa heeft een aantal trends voor u op een rij gezet.

Steeds meer PVC

Als het gaat over de vloerentrends van het moment, dan zijn de PVC vloeren de absolute winnaars. Dankzij allerlei nieuwe technieken zijn de meeste PVC vloeren niet van echte natuurproducten te onderscheiden. Om nog te zwijgen over de waterafstotende werking, akoestische demping en onderhoudsgemak van de meeste PVC soorten. Daar komt nog bij dat deze vloeren in allerlei kleuren en vormen zijn te verkrijgen. Het is dus bijzonder gemakkelijk om het juiste effect te creëren in uw ruimte! PVC vloeren kunnen verlijmd worden maar u kunt ook kiezen voor klik PVC. Dit is een absolute aanrader. Voor klik PVC hoeft de vloer namelijk niet geagaliseerd te worden en een klik PVC vloer is ook nog eens verhuisbaar. 

Elegant grijs

Zeer licht of juist heel donker, de grijze vloer is in 2017 uitgegroeid tot een echte trend. Is grijs dan geen saaie kleur? Absoluut niet, het mooie van een grijze vloer is dat het op allerlei manieren kan worden toegepast, de mogelijkheden zijn eindeloos! Met de juiste grijstinten in combinatie met een geschikte kleur voor uw muren geeft u uw kamer een unieke sfeer. Denk bijvoorbeeld aan het ruige industriële karakter van donkergrijs of de chique uitstraling van steengrijs. Nee, grijs is absoluut niet saai, het past in vrijwel iedere woonstijl.

"Hout straalt rust en warmte uit." 

Hout

Eigenlijk is hout op zichzelf geen echte trend te noemen, want dit natuurproduct heeft eeuwen geleden zijn intrede gedaan en is toen nooit meer uit het interieur verdwenen. Toch verandert ook de voorkeur op het gebied van hout, want tegenwoordig geeft men de voorkeur aan licht gekleurd hout en brede planken. Daarnaast zijn ook extra lange planken erg populair op dit moment, met dit soort houten planken creëert u namelijk de illusie van een nog grotere ruimte. Hout is dus altijd goed. Het straalt rust en warmte uit en dat is iets wat we in de wintermaanden goed kunnen gebruiken.

Legpatronen

Het legpatroon is vaak afhankelijk van de ruimte. Maar ook hierin zijn bepaalde trends te bespeuren. Zo zijn de visgraat en de Hongaarse punt twee populaire patronen die ook nu weer veel terugkomen in de trends voor het interieur. Wat ook steeds vaker terugkomt is het doortrekken van de vloer op de muur, ook dit geeft uw kamer een extra ruimtelijk gevoel.

Neem contact met ons op

Lichte kleuren

Deze trend zien we al terug in de populaire stijlen voor houten vloeren, maar ook andere materiaalsoorten kunt u steeds vaker terugzien in lichte tinten. De lichte kleuren geven uw ruimte een verbredend effect, waardoor het lijkt alsof uw kamer nog groter is dan in werkelijkheid. Net als grijs, kunt u ook lichte kleuren op elke mogelijke wijze combineren met de rest van uw interieur. U krijgt alle mogelijkheid om uw stijlen te laten doordringen met behulp van een lichtgekleurde vloer.

Neem contact met ons op

Gratis advies

Een goede vloer gaat jarenlang mee. Daarom is het belangrijk dat een vloer past bij uw woning en woonstijl. Wilt u gratis en vrijblijvend advies ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij komen ook langs bij u op locatie.

Paul Hissink

« Terug

Scroll naar boven